Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ο πρώην αστυνομικός για τη σύλληψη του: «Να φκάλουμε καμιά μπακκίρα»!!


ruruuΟκτώ μέρες προσωποκράτηση επέβαλε το Δικαστήριο στον 56χρονο, πρώην…
αστυνομικό, που συνελήφθη χθες το απόγευμα, ύποπτος για κατοχή και κατασκευή χιλιάδων κροτίδων, με σκοπό την προμήθειά τους κατά την περίοδο του Πάσχα.
Ο 56χρονος στο δικαστήριο, ομολόγησε ενοχή ως προς τα αδικήματα της κατοχής και της κατασκευής χιλιάδων κροτίδων.

Μάλιστα δεν δίστασε να αναφέρει επί λέξει «Ήταν για να φκάλουμε καμιά μπακκίρα…!».
Εξάλλου ο 56χρονος, φέρεται να επιστράτευσε και 26χρονη αλλοδαπή για την κατασκευή των επικίνδυνων κροτίδων, λόγω μερικής αναπηρίας του ιδίου.
Χθες: Τεράστια ποσότητα κροτίδων σε σπίτι πρώην αστυνομικού στη Λεμεσό
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, άνδρες του ΟΠΕ και του ΤΑΕ ερεύνησαν δυνάμει δικαστικού εντάλματος παλιά κατοικία, η οποία είχε μετατραπεί σε εργαστήριο κατασκευής επικίνδυνων κροτίδων.
Το γεγονός ότι στη σκηνή εντοπίστηκαν εύφλεκτες πρώτες ύλες και χημικές ενώσεις έχει κινητοποιήσει τους πυροτεχνουργούς της αστυνομίας, ενώ όπως διαβεβαίωσε ο κ. Αγγελίδης «θα γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες και θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια».
Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει ο αριθμός των κροτίδων που έχουν εντοπιστεί αποθηκευμένες εντός του χώρου, ενώ γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν οι δυο συλληφθέντες είχαν συνεργάτες, από πού προμηθεύτηκαν τα υλικά κι εάν έχουν διοχετεύσει κροτίδες στην αγορά, ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Χθες, είχαν εντοπιστεί στην οικία 36χρονου 3460 κροτίδες, οι οποίες παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, ενώ ο ίδιος τέθηκε το πρωί υπό κράτηση για 5 μέρες. Ο 36χρονος ισχυρίστηκε ότι κατείχε τις κροτίδες για προσωπική του χρήση, κάτι το οποίο απορρίπτει η αστυνομία λόγω ακριβώς του μεγάλου αριθμού τους.
Όπως εξάλλου δήλωσε, νωρίτερα σήμερα, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, «την τελευταία εβδομάδα, η αστυνομία Λεμεσού εντόπισε πέραν των 5000 κροτίδων καθώς και πυροτεχνήματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η αστυνομία επαγρυπνεί και αξιολογεί ορθά τις πληροφορίες που λαμβάνει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου