Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Κηδεύονται σήμερα τα οστά οκτώ αγνοουμένων


Κηδεύονται σήμερα τα οστά οκτώ αγνοουμένων, αμάχων εκτελεσθέντων εν ψυχρώ από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής κατά την εισβολή του 1974. Ανήκουν σε τρεις οικογένειες που εντοπίστηκαν σε ομαδικούς τάφους στα κατεχόμενα και αναγνωρίστηκαν με τη μέθοδο  DNA.
Τα οστά του  Χαράλαμπου Ζερβού, Μαρίτσας Ζερβού, Ανδρέα Ζερβού, Ελενίτσας Φελλά, Λούλλας Φελλά Κοντού, Παναγιώτη Κοντού, Σωτηρούλας Κοντού Ρωτού που βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο Νέο χωριό Κυθρέας καθώς επίσης και του Ανδρέα Κοντού που βρέθηκε σε ομαδικό τάφο στο Τζιάος. Στη νεκρώσιμο ακολουθία στον Ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά, θα προστεί ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος . Επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.
Στη μία το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του αγνοούμενου Παναγιώτη Χατζηκαλλή από την Καλογραία, κάτοικο Αγ. Επικτήτου του οποίου τα οστά ανευρέθηκαν κοντά στο κατεχόμενο χωριό Συγχαρί και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA. Θα προστεί ο Μητροπολίτης Κερύνειας Χρυσόστομος στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στο Συνοικισμό Άσπρες στον Στρόβολο. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου