Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Φιλοδώρημα €700.000 σε Δ.Χριστόφια και τους υπουργούς του!


Φιλοδώρημα €700.000 σε Δ.Χριστόφια και τους υπουργούς του!

Συνολικό ποσό €698.940 θα μοιραστούν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με στενούς συνεργάτες και υπουργούς του, ως φιλοδώρημα, για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στον τόπο. Το συγκεκριμένο ποσό αναμένεται να καταβληθεί στους πιο πάνω, από εβδομάδας.
Το ύψος των φιλοδωρημάτων που θα λάβει ο κ. Χριστόφιας και οι συνεργάτες του θα ήταν σαφώς μεγαλύτερο, εάν δεν ετροποποιείτο η κείμενη νομοθεσία που διέπει τις συντάξεις των ανώτατων αξιωματούχων, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από την 1/1/2013.

Συγκεκριμένα, φιλοδώρημα θα λάβουν ο κ. Χριστόφιας, ο Τίτος Χριστοφίδης που υπηρέτησε από τη θέση του υφυπουργού παρά τω Προέδρω, ο Στέφανος Στεφάνου που διετέλεσε κυβερνητικός Εκπρόσωπος καθώς και οκτώ από τους 11 υπουργούς του κ. Χριστόφια. Οι Ελένη Μαύρου, Βάσος Σιαρλή και Ανδρούλα Αγρότου δεν θα λάβουν φιλοδώρημα καθώς δεν έχουν συμπληρώσει υπηρεσία 12 μηνών. Συνεπώς, δεν δικαιούνται ούτε σύνταξη από τη θητεία τους, ως υπουργοί.

Το ποσό που θα καταβληθεί ως φιλοδώρημα στον κ. Χριστόφια ανέρχεται περίπου στα €80.000 καθότι έλαβε στο παρελθόν τα φιλοδώρημα που του αναλογούσαν, αποχωρώντας πρώτα από τη θέση του βουλευτή και στη συνέχεια, από τη θέση του προέδρου της Βουλής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου