Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Η Οικονομική Κρίση Μειώνει Τους Ναυαγοσώστες Στις Παραλίες Της Λάρνακας


Οι ακτές της Λάρνακας θα επανδρωθούν με ναυαγοσώστες μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αφού η οικονομική κρίση που μαστίζει την Κύπρο επιβάλλει περικοπές στην συνεισφορά των Δήμων και των Κοινοτήτων για την στελέχωση της ναυαγοσωστικής υπηρεσίας.
Όπως δήλωσε ο Ανώτερος Λειτουργός της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, Χριστάκης Χριστοφόρου «το θέμα της ανεπαρκούς στελέχωσης των παραλιών από ναυαγοσώστες απασχολεί έντονα την Επαρχιακή Διοίκηση η οποία καταβάλλει προσπάθειες ώστε να εξεύρει τους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους. Ήδη μελετάται το ενδεχόμενο της διαφοροποίησης των ωραρίων επάνδρωσης των παραλιών από τους ναυαγοσώστες».
Πρόσθεσε ότι οι μειωμένες συνεισφορές των Δήμων και Κοινοτήτων της Λάρνακας για τη λειτουργία της ναυαγοσωστικής υπηρεσίας, έχουν ως αποτέλεσμα αφ’ ενός φέτος να υπάρχουν λιγότεροι σε αριθμό ναυαγοσώστες σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και αφ’ ετέρου οι σταθμοί να επανδρωθούν μόνο τους μήνες της αιχμής, δηλαδή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αντί για όλη τη καλοκαιρινή περίοδο.
Το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και η παραλία Μακένζυ είναι οι δύο πολυσύχναστες παραλίες της Λάρνακας οι οποίες τελικά θα επανδρώνονται με ναυαγοσώστες  από την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου, δηλαδή από τα μέσα Μαΐου και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Εν τω μεταξύ στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας γίνονται δεκτές αιτήσεις για πρόσληψη εποχιακών ναυαγοσωστών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν αιτήσεις από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας και τα συμπληρωμένα έντυπα μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Τετάρτη 30 Απριλίου 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου