Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Aπίστευτο: Την Δευτέρα η νεκροψία στο 12χρονο κοριτσάκι για να μην πληρωθεί με υπερωρίες, ο ιατροδικαστής λόγω Σαββατοκυρίακου;




Δεν δίνει την έγκριση της η δικαστής σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες για να διενεργηθεί το Σαββατοκυρίακο η νεκροψία επί της σορού του άτυχου 12χρονου κοριτσιού που ξεψύχησε τα μεσάνυκτα στις πρώτες βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, για να μην πληρωθεί με υπερωρίες ο ιατροδικαστής οι οποίες ανέρχονται στα πενήντα περίπου ευρώ.

Κούρεμα και στις ώρες που θα διενεργούνται νεκροψίες και μάλιστα σε 12χρονα παιδάκια φέρεται να κάνει συγκεκριμένη δικαστής, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικαστική λειτουργός δεν υπογράφει και δεν δίνει το πράσινο φως για να διενεργηθεί άμεσα το Σαββατοκυρίακο η νεκροψία του 12χρονου κοριτσιού από την Επαρχία Λευκωσίας για να μην χρειαστεί να καταβληθούν υπερωρίες οι οποίες ανέρχονται σε κάποιες δεκάδες ευρώ, στον ιατροδικαστή που θα διενεργήσει την νεκροψία.
Μετά την εξέλιξη αυτή η μεταθανάτια εξέταση επί της σορού του 12χρονου κοριτσιού που έσβησε τα μεσάνυκτα στο κρεβάτι των πρώτων βοηθειών θα διενεργηθεί την Δευτέρα, δίδοντας παράταση στον πόνο και στις ώρες αγωνίας που περνά η οικογένεια της.

Σύμφωνα με πληροφορίες συγκεκριμένος ιατροδικαστής εξέφρασε την προθυμία του να διενεργήσει αμισθί την νεκροψία στη σορό του 12χρονου κοριτσιού αλλά δεν κατέστη δυνατό.

Δεν αποκλείεται επίσης η άρνηση της δικαστού να οφείλεται και σε κάποιους άλλους λόγους που δεν γνωρίζουμε την δεδομένη στιγμή.

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι παρόμοιο περιστατικό με άρνηση της συγκεκριμένης δικαστικού λειτουργού να δώσει την έγκριση της για διενέργεια νεκροψίας το Σαββατοκύριακο, σε σορό νεαρού 21χρόνων συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί και ο Γενικός Εισαγγελέας.

Το κοριτσάκι ξεψύχησε τα μεσάνυκτα λίγη ώρα μετά την μεταφορά του στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, μπροστά στα έντρομα μάτια των γονέων του.

Το κοριτσάκι που είχε 40 βαθμούς πυρετό και έκανε έμετους δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στην ζωή, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών.

Την περασμένη Τρίτη μάλιστα οι γονείς του το μετέφεραν σε ιδιωτικό παιδίατρο ο οποίος της χορήγησε αντιβίωση, αφού διέγνωσε φαρυγγίτιδα.

Η μητέρα μάλιστα του άτυχου κοριτσιού είναι λειτουργός στο υπουργείο Υγείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου