Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Σουβλάκι: τα καλύτερα της Λευκωσίας


Είναι τα... ζουμερότερα και γευστικότερα της πρωτεύουσας με value for money τιμές και εξυπηρέτηση.
Η Απάντηση
Οι ιδιοκτήτες του Μιχάλης Αντωνίου και Δημήτρης Δημητρίου από το 1997, οπότε και πρωτο-λειτούργησαν το μαγαζί, κατάφεραν να δώσουν… απάντηση στην πείνα μας, βάζοντας όλη τους την εμπειρία και το μεράκι για να μας δώσουν ένα από τα καλύτερα σουβλάκια. Βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της Λακατάμιας, σε ένα ευρύχωρο και φωτεινό γωνιακό μαγαζί, πρόσφατα ανακαινισμένο, όπου εκεί θα απολαύσεις το σουβλάκι σου, χωρίς καθόλου καθυστέρηση και με μια πολύ φιλική και πρόθυμη εξυπηρέτηση.
Pita’s anatomy Χρησιμοποιούν χοιρινό φιλέτο και μπέικον. Τα ψήνουν μόνο με αλατάκι. Σε μία πίτα θα μπουν 2 ‘σμίλες’ σουβλάκια, 3 σεφταλιές μαζί με σαλατικά, κραμπί (λάχανο) και μαϊντανό.
Τιμή €5.50.
(22382770) Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου 98, Λακατάμια. Δ-Σ 12.00-15.00 & 18.00-23.00.
DELIVERY / TAKE AWAY / DINE IN
Berlin no.2
Η πρώτη του ιδιοκτήτρια ήταν Γερμανίδα, εξ ου και το όνομά του (Τείχος του Βερολίνου από τη μια, τοίχος νοητός στην Πράσινη μας Γραμμή από την άλλη!). Πριν όμως από 17 περίπου χρόνια, το ανέλαβε ο Κώστας Βιολάρης και το μετέτρεψε σε σουβλατζίδικο. Στο δρόμο αυτό -που βγάζει σε αδιέξοδο-, έστησε τα τραπεζάκια του, όπου εκεί απολαμβάνεις τα πιο μυρωδάτα σουβλάκια της πόλης, έχοντας απέναντί σου από τη μια το κλειστό οδόφραγμα και από την άλλη την επιβλητική βιβλιοθήκη της Φανερωμένης.
Pita’s anatomy Επιλέγει λαπά και μπέικον. Τα ψήνει με αλάτι, ρίγανη και σουμάτζι που τα ρίχνει την ώρα του ψησίματος. Σε μία πίτα θα βάλει 2 ‘σμίλες’ σουβλάκια, 2 σεφταλιές μαζί με σαλατικά, μαϊντανό και κρεμμύδι.
Τιμή €6.
(22674935) Φανερωμένης 39, παλιά Λευκωσία. Δ-Σ 19.00-22.45.
TAKE AWAY / DINE IN
Γραβέλλα τζιαι καπνιά
Με ένα χαρακτηριστικό όνομα που σίγουρα σε παραπέμπει σε αυτό που αναζητάς, το συγκεκριμένο μαγαζί άνοιξε μόλις πριν από δύο χρόνια και ήδη απέκτησε φανατικό κοινό. Οι ιδιοκτήτες του, Χάρης Χαραλάμπους και Κωνσταντίνος Κατσιάμης, είναι δοσμένοι κυριολεκτικά σε αυτό που κάνουν και αυτό όχι μόνο φαίνεται… αλλά το γεύεσαι κιόλας! Σε ένα μικρό αλλά ιδιαίτερα χαριτωμένο χώρο, απολαμβάνεις φρεσκότατο κρεατικό σε πολύ γερή ποσότητα, που πραγματικά το ευχαριστιέσαι!
Pita’s anatomy Χρησιμοποιούν χοιρινό φιλέτο και μπέικον. Τα ψήνουν μόνο με αλάτι και λίγο λαδάκι. Σε μία κανονική πίτα θα μπουν 2 ‘σμίλες’ σουβλάκια, 2 σεφταλιές μαζί με σαλατικά, κραμπί, μαϊντανό και κρεμμύδι.
Τιμή €5.50.
(22358060) Λεωφ. Αρχ. Μιχαήλ 41Ε, Στρόβολος. Τρ-Κ 18.00-23.00.
TAKE AWAY / DINE IN
 
George Chris
Ο Σάββας και η Ελευθερία Φραντζή συνεχίζουν να φτιάχνουν τα πιο αγαπημένα σουβλάκια της πόλης, με την ίδια αγάπη, το ίδιο μεράκι και την ίδια αφοσίωση που χαρακτήριζε τον κύριο Γιώργο, ο οποίος δημιούργησε την επιχείρηση το 1979. Στον όμορφο χώρο του εστιατορίου, απολαμβάνεις και άλλα είδη σχάρας που ψήνονται από τα έμπειρά τους χέρια. Είναι χαρακτηριστικό και ιδιαίτερα πρόθυμο το σέρβις τους, ενώ ξεχωρίζει και ο ίδιος ο προσανατολισμός του μαγαζιού, που σου επιτρέπει να παρατηρείς την πολυσύχναστη λεωφόρο Αθαλάσσας.
Pita’s anatomy Χρησιμοποιούν λαπά και μπέικον και τα ψήνουν μόνο με αλάτι. Μία κανονική πίτα συνοδεύεται από 3 ‘σμίλες’ σουβλάκια, 2 σεφταλιές και σαλατικά μαζί με κραμπί, μαϊντανό, κρεμμύδι και ό,τι άλλο επιθυμεί ο πελάτης.
Τιμή €5
(22499822) Γρ. Καρεκλά 5, Στρόβολος. Δ-Σ 12.00-23.00.
DELIVERY / TAKE AWAY / DINE IN
 
Θεόδωρος
Το μαγαζί όταν πρωτο-λειτούργησε το 1957, στεγαζόταν στην οδό Ερμού. Οι σημερινοί του, ωστόσο, ιδιοκτήτες, ο γιος του κυρίου Θεόδωρου, Στέλιος και η σύζυγός του Πόπη Ναρδή, αναγκάστηκαν μετά την Εισβολή να μεταφερθούν σε αυτό το σημείο της πρωτεύουσας, όπου εκεί ψήνουν το περίφημο σουβλάκι τους από το 1977. Το μικρό μαγαζί μπορεί να μην έχει χώρο για πολλά τραπεζάκια, αλλά η νόστιμη πίτα που φτιάχνει, το καθιστά πρωταγωνιστή στο χώρο του και περιζήτητο από πάρα πολλούς Λευκωσιάτες.
Pita’s anatomy Χρησιμοποιούν ‘το καλύτερο φιλέτο’, όπως λέει χαρακτηριστικά η κυρία Πόπη. Σε μια κανονική πίτα βάζουν 2 ‘σμίλες’ σουβλάκια, 3 σεφταλιές και σαλατικά μαζί με κραμπί, μαϊντανό, κρεμμύδι και λεμόνι.
Τιμή €5.
(22760154) Θεμιστοκλή Δέρβη 44, Λευκωσία. Δ-Σ 09.30-15.30.
DELIVERY / TAKE AWAY / DINE IN
 
Καζαμίας
Σε έναν άνετο και ευάερο χώρο, ο Γιώργος Καζαμίας έψηνε με αφοσίωση και μεράκι τα περίφημα σουβλάκια του από το 1962! Τώρα πια, τα ηνία τα έχουν αναλάβει τα παιδιά του, που συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο να προσφέρουν το μυρωδάτο σουβλάκι που τους καθιέρωσε. Και είναι τόσο μυρωδάτο, που κάθε περαστικός από την πολυσύχναστη αυτή λεωφόρο, θα παραδεχτεί ότι του τρυπά κυριολεκτικά τα ρουθούνια! Στο μαγαζί θα βρεις όλων των ειδών παρέες και θα νιώσεις άνετα κάτω από τις άσπρες του τέντες.
Pita’s anatomy Χρησιμοποιούν κρέας από όλα τα μέρη του χοιρινού, τα οποία επιλέγουν προσεκτικά και στο ψήσιμο τα αλατίζουν μόνο. Σε μια κανονική πίτα θα μπουν 4 ‘σμίλες’ σουβλάκια, 3 σεφταλιές και σαλατικά μαζί με κρεμμύδι, λεμόνι και ξιδάτα.
Τιμή €6.
(22425212) Λεωφ. Ακροπόλεως 62, Ακρόπολη. Δ-Σ (Σάββατο μόνο βράδυ) 12.00-15.00 & 18.00-23.30.
DELIVERY / TAKE AWAY / DINE IN
 
Λάμπρος
Από το 1998 οπότε και ο Λάμπρος Χαραλάμπους άρχισε να ψήνει σουβλάκια και να περιποιείται τους πελάτες του, κατάφερε να μπει στη συνείδηση των Λευκωσιατών ως ένας ‘μάστρος’ του είδους! Το ζουμερό του σουβλάκι και η χορτάτη του μερίδα, εξάλλου, καταφέρνουν να ικανοποιούν ακόμη τόσο τους πιο πεινασμένους όσο και τους πιο απαιτητικούς. Το μικρό μαγαζί έχει το πλεονέκτημα να βλέπει στην αυλή του σχολείου του Αγίου Ανδρέα αλλά και την κίνηση του πολυσύχναστου δρόμου, με μια συστοιχία πεύκων να ηρεμούν το μάτι και να δίνουν μια όμορφη νότα στο γύρω χώρο.
Pita’s anatomy Επιλέγει μερί του χοίρου ‘top side’, όπως μας το διευκρινίζει ο ίδιος. Δεν βάζει τίποτα άλλο στο ψήσιμό του παρά μόνο αλάτι. Σε μια κανονική πίτα θα βάλει 2 ‘σμίλες’ σουβλάκια, 4 σεφταλιές και σαλατικά μαζί με μαϊντανό, κρεμμύδι και λεμόνι.
Τιμή €5.
(22771515) Λεωφ. Αγ. Παύλου 3Δ. Δ-Σ 11.30-15.00 & 18.00-23.00.
DELIVERY / TAKE AWAY / DINE IN
Λεβέντης
Όνομα και πράμα καθώς το φαγητό που σου σερβίρει από το 1980 είναι ‘λεβέντικο’ και νοστιμότατο! Η κυρία Μερόπη Λεβέντη μεριμνά ιδιαίτερα γι’ αυτό. Οι άνθρωποί του είναι εξυπηρετικοί, τα πιάτα ‘προσγειώνονται’ μπροστά σου στο σωστό τέμπο και στη σωστή ποσότητα, ενώ το ψήσιμο και η εμφάνιση κάθε μερίδας θα σε ικανοποιήσουν πλήρως. Στον όμορφο χώρο του, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, τα τραπεζάκια είναι στρωμένα και πανέτοιμα να σε μυήσουν στον κόσμο της μεζεδοκατάνυξης.
Pita’s anatomy Επιλέγει φιλέτο και μπέικον και δεν βάζει τίποτα άλλο, παρά μόνο αλάτι. Σε μια κανονική πίτα μπαίνουν 3 ‘σμίλες’ σουβλάκια, 2 σεφταλιές και σαλατικά με κραμπί, κρεμμύδι και λεμόνι.
Τιμή €5.70.
(22773201) Ταγμ. Πουλίου 4. Δ-Σ 12.00-16.00 & 18.30-23.30.
DELIVERY / TAKE AWAY / DINE IN
Το Πάρκο
Βάλε στο πρόγραμμά σου και μια επίσκεψη στο πάρκο του Αρχαγγέλου, καθώς πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσεις το σουβλάκι του κάτω από τα δέντρα του κήπου ή να σε περιποιηθούν οι ιδιοκτήτες του στα λιγοστά τραπέζια που βρίσκονται μέσα στον εσωτερικό του χώρο, που στήθηκε από το 2004. Θα σε καταπλήξει η φιλόξενη και πρόθυμη συμπεριφορά τους και βεβαίως τα κρεατικά τους που είναι φρεσκότατα και νοστιμότατα. Μάλιστα, θα σου τα ψήσουν όπως ακριβώς τα θέλεις! Τι άλλο θες;
Pita’s anatomy Επειδή προέρχονται από οικογένεια κρεοπωλών, γνωρίζουν πολύ καλά τι μέρος του χοιρινού να χρησιμοποιήσουν, το οποίο ψήνουν με λίγο αλάτι μόνο. Σε μια κανονική πίτα μπαίνουν 2 ‘σμίλες’ σουβλάκια, 3 σεφταλιές μαζί με σαλατικά και ό,τι έξτρα επιθυμεί ο πελάτης.
Τιμή €5.50.
(22371558) Αλέξανδρου Παναγούλη, Λακατάμια. Δ-Σ 18.00-23.00.
DELIVERY / TAKE AWAY / DINE IN
Πικάντικο
Πήρε το όνομά του από την ίδιά του τη γεύση! Πικάντικη και γευστικότατη! Ο Νίκος Παπαπέτρου ψήνει από το 2000 σουβλάκια-μούρλια! Με αυστηρή επιλογή κρέατος και σπιτική φροντίδα, το φαγητό που θα βρεις εκεί είναι μοναδικό και πάντοτε φρέσκο. Εξάλλου, είναι βασικός κανόνας για το μαγαζί η καλή πρώτη ύλη, η καθαριότητα και η εξυπηρέτηση και βεβαίως οι μυρωδιές του φαγητού και τα συστατικά του, που σε κάνουν να θες να φας και να ξαναφάς χωρίς ενοχές.
Pita’s anatomy Επιλέγει φιλέτο και μπέικον, που το πασπαλίζει μόνο με αλάτι κατά το ψήσιμό τους. Σε μια κανονική πίτα μπαίνουν 2 ‘σμίλες’ σουβλάκια, 3 σεφταλιές μαζί με σαλατικά, μαϊντανό, κρεμμύδι και λεμόνι.
Τιμή €5.50.
(22720810) Αριάδνης 1 Δ-Ε, Λακατάμια. Τρ-Κ 11.00-20.30.
DELIVERY / TAKE AWAY
 
Πικής
Όλοι οι Λευκωσιάτες γνωρίζουν το όνομα και έχουν δοκιμάσει το σουβλάκι του. Μιλάμε, εξάλλου, για ένα χώρο που κουβαλά στις ‘πλάτες’ του μια ιστορία 30 χρόνων, που συνεχίζει ο τωρινός του ιδιοκτήτης, Ηλίας Ηλία, ο οποίος το ανέλαβε το 2006, και ο οποίος φροντίζει να διατηρεί την ποιότητα και την ποσότητα που μας έχει συνηθίσει ο Πικής. Ο χώρος ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε μια γραφική ταβερνούλα, όπου μπορείς να απολαύσεις εκτός από το best seller σουβλάκι του και νόστιμους μεζέδες. Οι μερίδες του είναι χορταστικές και το κρέας του ιδιαίτερα μαλακό και παραδοσιακά ψημένο.
Pita’s anatomy Χρησιμοποιεί το μερί του χοίρου στο οποίο προσθέτει μόνο αλάτι. Σε μια κανονική πίτα βάζει 1 μεγάλη ‘σμίλα’ σουβλάκια, 3 σεφταλιές μαζί με σαλατικά με μαϊντανό.
Τιμή €5.50.
(22317762) Λεωφ. Νίκης, Ακρόπολη. Δ-Κ (εκτός μεσημέρι Κυριακής) 12.00-15.00 & 18.00-23.00.
DELIVERY / TAKE AWAY / DINE IN
 
Κώστας
Στον Άγιο Δομέτιο, ένας ξεχωρίζει για το ζουμερό του σουβλάκι: Ο Κώστας  (βρίσκεται απέναντι από την Coca-Cola). Στο ζεστό και ατμοσφαιρικό μαγαζί, που διαχειρίζεται η Ρίτα Χριστοδούλου από το 1992, μπορείς να απολαύσεις, όχι μόνο μια χορταστική πίτα με σουβλάκια, αλλά και μια γερή ποικιλία μεζέδων που θα ικανοποιήσουν πλήρως και τους πιο απαιτητικούς. Θα σε ικανοποιήσει επίσης και το σέρβις του, που είναι προσεγμένο και απόλυτα επαγγελματικό.
Pita’s anatomy Χρησιμοποιεί μπέικον και μερί στο οποία βάζει αλάτι μόνο. Σε μια κανονική πίτα θα μπουν 2 ‘σμίλες’ σουβλάκια, 3 σεφταλιές μαζί με σαλατικά, κραμπί και μαϊντανό.
Τιμή €5.50.
(22591305) Λεωφ. Δημοκρατίας, Άγιος Δομέτιος. Δ-Σ (εκτός μεσημέρι Σαββάτου) 12.00-16.00 & 18.30-23.00.
DELIVERY / TAKE AWAY / DINE IN
 
3 + 1
Περίεργο όνομα, αλλά ο ιδιοκτήτης του, κύριος Φειδίας Κλεάνθους, δεν το επέλεξε τυχαία αλλά είχε το λόγο του. Μαζί με τη γυναίκα του Κούλα, λοιπόν, έχουν αποκτήσει, συνολικά, τρία κορίτσια και ένα αγόρι κι έτσι αβίαστα ο αριθμός των παιδιών τους αποτέλεσε και το όνομα του μαγαζιού τους. Από το 1996, η ταβέρνα αυτή έχει πιστή πελατεία και φανατικούς κρεατοφαγάδες, αφού οι μοναδικές του νοστιμιές και η φιλική του ατμόσφαιρα το έχουν καθιερώσει στη συνείδηση όλων όσοι αναζητούν κάτι καλό, σπιτικό και… σπέσιαλ!
Pita’s anatomy Χρησιμοποιεί μόνο χοιρινό φιλέτο, που με λίγο ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι της θάλασσας το σουβλάκι γίνεται λουκούμι! Σε μια κανονική πίτα βάζει 1 έξτρα μεγάλη ‘σμίλα’ σουβλάκια, 3 σεφταλιές μαζί με σαλατικά, μαϊντανό και κρεμμύδι.
Τιμή €6.50.
(22485930) Δημ. Σταύρου 24, Λατσιά. Δ-Σ 12.00-15.00 & 18.00-24.00.
TAKE AWAY / DINE IN
 
Σουβλάκι Bar
Ξεχωρίσαμε το σουβλάκι του από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Πολύ νόστιμο και αρκετά μαλακό, το απολαμβάνεις είτε σε κυπριακή είτε σε ελληνική πίτα. Κάθισε στο ‘μπαρ’ (η κουβέντα το ’χει χάρη ονόματος) και επίλεξε ό,τι τραβά η ψυχή σου από ένα τέλειο μενού που περιέχει από σουβλάκι κοτόπουλο, γύρο, γεμιστά μπιφτέκια και σεφταλιές από κοτόπουλο, μέχρι μπριζολάκια, σαλάτες (ακόμα και κρητικό ντάκο), μανιτάρια, αλλά και χωριάτικο λουκάνικο και χαλούμι.
Pita’anatomy Χρησιμοποιούν κρέας από το λαιμό του ζώου (χωρίς λίπος), το οποίο μαρινάρουν μόνο με βιολογικό ελαιόλαδο. Σε μια πίτα μπαίνουν 3 καλαμάκια με σουβλάκι και 2 σεφταλιές, ενώ από σαλατικά μπαίνει κραμπί, μαϊντανός, ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμύδι και ξιδάτα. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για τζατζίκι, σος μουστάρδας, γιαούρτι και ταχίνι.
Τιμή €5.95.
(77777753) Λεωφ. Θεμιστοκλή Δέρβη 24Α. Δ-Κ 11.30-23.30.
DELIVERY / TAKE AWAY / DINE IN
 
Το Ένθετο - Η Γεύση
Καμιά φορά σου έρχεται απ’ εκεί που δεν το περιμένεις. Έκπληξη Kinder ένα πράγμα. Το φαγητό εδώ ήταν όντως μια ευχάριστη έκπληξη. Με τη συνοδεία ενός Πετρίτη (Οινοποιείο Κυπερούντας), απολαύσαμε έναν πολύ νόστιμο και χορταστικό μεζέ, με πιάτα ένα κι ένα! Ειδικά το σουβλάκι όμως, τόσο το χοιρινό όσο και το κοτόπουλο, έκαναν όλη την παρέα να παραμιλά. Στη ‘Γεύση’ όλα τα πιάτα του μεζέ προσφέρονται και σε μερίδες, ενώ επιπλέον εδώ μπορείς να φας μπριζόλες, φιλετάκια χοιρινά, μπιφτέκια με φέτα, γαρίδες, σουπιές, πέρκα και σολομό.
Pita’anatomy Το απίστευτα μαλακό σουβλάκι είναι ένας συνδυασμός μπέικον, φιλέτο και μερί, το οποίο μαρινάρεται με ελαιόλαδο, ελάχιστο λευκό κρασί (1 σταγόνα), πάπρικα και ελάχιστη ρίγανη, που όμως δεν αφήνουν καμιά μυρωδιά στο κρέας. Σε μια κανονική μιξ, μαζί με τα σαλατικά μπαίνουν 3 νόστιμες σεφταλιές και δέκα σχετικά μεγάλα κομμάτια σουβλάκια, ενώ αν παραγγείλεις μερίδα στο εστιατόριο, μαζί έρχονται και πατάτες.
Τιμή €5.50 (πίτα take away), €7.50 (μερίδα take away), €9.50 (dine in).
(22511602, 22493984) Λεωφόρος ΡΙΚ, 12 Αγλαντζιά (Κτίριο Ένωσης Συντακτών). Δ-Κ 18.30-23.30.
TAKE AWAY / DINE IN
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου