Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Τι πρέπει να προσέξουμε στην προετοιμασία του Πασχαλινού τραπεζιού για να έχουμε την υγεία μας.




H προετοιμασία του γιορτινού Πασχαλινού γεύματος απαιτεί μεγάλη προσοχή, στην συντήρηση και στο μαγείρεμα των διαφορετικών πιάτων προκειμένου να αποφευχθούν περιπέτειες με την υγεία, των όσων τα φάνε. Τα πιο συχνά προβλήματα υγείας που καταγράφονται τις μέρες μετά την Ανάσταση είναι οι γαστρεντερικές διαταραχές και φυσικά ακολουθεί η δυσπεψία.


  • Τα κρέατα συντηρούνται στο ψυγείο, σε θερμοκρασίακάτω των +7ο βαθμών Κελσίου.
  • Τα σπλάχνα (συκώτινεφροίκαρδιάπνεύμονεςνα μη φέρουν στην επιφάνειά τους κύστες και οζίδια.
  • Τα σπλάχνα είναι πολύ ευαίσθητα σε θερμοκρασίες,εκτός ψυγείου, διατηρούνται σε ψυκτικούς θαλάμους σεθερμοκρασίες κάτω των +4ο βαθμών Κελσίου.
  • Να πλένετε και να μαγειρεύετε το κρέας επαρκώς, χωρίςπροσθήκη υπερβολικών λιπαρών, μπαχαρικών καιάλατος.
  • Να πλένετε καλά τα χέρια σας, πριν και μετά τομαγείρευμα
  • Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε θέλουν πολύκαλό πλύσιμο, με άφθονο νερό.

  • Τα αυγά τα οποία θα προμηθευτούμε θα πρέπει να έχουνφλοιό λείο και χωρίς κηλίδεςευχάριστη οσμή και γεύση,και όταν κινηθεί με τα χέρια το εσωτερικό του αυγού ναπαραμένει ακίνητοΔεν αγοράζουμε αυγά με σπασμένο ήακάθαρτο κέλυφος.
  • Τα αυγά συντηρούνται στις αυγοθήκες τουψυγείου, χωρίς να έρχονται σε επαφή με άλλα τρόφιμα.Τα αυγά δεν πρέπει να πλένονται όταν πρόκειται ναδιατηρηθούν στο ψυγείο, διότι με το πλύσιμο αφαιρείται ηεξωτερική μεμβράνη τους και επιταχύνεται η αλλοίωσήτους, κατά το χρόνο συντήρησης.
  • Απαιτείται καλό βράσιμο ή ψήσιμο.
  • Προτείνεται να βάφονται μόνο όσα αυγά έχουν παραμείνει ακέραια κατά το βρασμό και να ακολουθούνται προσεκτικά οι οδηγίες χρώσης που αναγράφονται στις συσκευασίες βαφής αυγών.
  • Όταν το καθαρίζουμε το αυγό αν διαπιστώσουμε ξινήγεύση, δυσάρεστη ή ασυνήθιστη μυρωδιά, το ασπράδιείναι χρωματισμένο πρέπει να το πετάξουμε.
  • Προσοχή στα σοκολατένια αυγά, Διαβάστε την ετικέτα γιανα διαπιστώσετε αν είναι αληθινή σοκολάτα ή απομίμησητης και φυσικά την ημερομηνία λήξης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου