- Τα κρέατα συντηρούνται στο ψυγείο, σε θερμοκρασίακάτω των +7ο βαθμών Κελσίου.
- Τα σπλάχνα (συκώτι, νεφροί, καρδιά, πνεύμονες) να μη φέρουν στην επιφάνειά τους κύστες και οζίδια.
- Τα σπλάχνα είναι πολύ ευαίσθητα σε θερμοκρασίες,εκτός ψυγείου, διατηρούνται σε ψυκτικούς θαλάμους σεθερμοκρασίες κάτω των +4ο βαθμών Κελσίου.
- Να πλένετε και να μαγειρεύετε το κρέας επαρκώς, χωρίςπροσθήκη υπερβολικών λιπαρών, μπαχαρικών καιάλατος.
- Να πλένετε καλά τα χέρια σας, πριν και μετά τομαγείρευμα
- Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε θέλουν πολύκαλό πλύσιμο, με άφθονο νερό.
- Τα αυγά τα οποία θα προμηθευτούμε θα πρέπει να έχουνφλοιό λείο και χωρίς κηλίδες, ευχάριστη οσμή και γεύση,και όταν κινηθεί με τα χέρια το εσωτερικό του αυγού ναπαραμένει ακίνητο. Δεν αγοράζουμε αυγά με σπασμένο ήακάθαρτο κέλυφος.
- Τα αυγά συντηρούνται στις αυγοθήκες τουψυγείου, χωρίς να έρχονται σε επαφή με άλλα τρόφιμα.Τα αυγά δεν πρέπει να πλένονται όταν πρόκειται ναδιατηρηθούν στο ψυγείο, διότι με το πλύσιμο αφαιρείται ηεξωτερική μεμβράνη τους και επιταχύνεται η αλλοίωσήτους, κατά το χρόνο συντήρησης.
- Απαιτείται καλό βράσιμο ή ψήσιμο.
- Προτείνεται να βάφονται μόνο όσα αυγά έχουν παραμείνει ακέραια κατά το βρασμό και να ακολουθούνται προσεκτικά οι οδηγίες χρώσης που αναγράφονται στις συσκευασίες βαφής αυγών.
- Όταν το καθαρίζουμε το αυγό αν διαπιστώσουμε ξινήγεύση, δυσάρεστη ή ασυνήθιστη μυρωδιά, το ασπράδιείναι χρωματισμένο πρέπει να το πετάξουμε.
- Προσοχή στα σοκολατένια αυγά, Διαβάστε την ετικέτα γιανα διαπιστώσετε αν είναι αληθινή σοκολάτα ή απομίμησητης και φυσικά την ημερομηνία λήξης
Σάββατο 4 Μαΐου 2013
Τι πρέπει να προσέξουμε στην προετοιμασία του Πασχαλινού τραπεζιού για να έχουμε την υγεία μας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου