Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Γίνε αθάνατος


 
Μπες στο Γκίνες 
Στους άντρες αρέσουν τα ρεκόρ και γι' αυτό οι κάτοχοί τους μένουν για πάντα στην ιστορία. Μπορείς κι εσύ να μπεις στο Γκίνες χωρίς να χρειαστεί να γίνεις υπεράνθρωπος ή να πάρεις στεροειδή. Φτιάξε ένα τέλειο κόμπο γραβάτας σε λιγότερο από μισό λεπτό. Φάε επτά μεγάλα ντόνατς σε λιγότερο από τρία λεπτά. «Διάλεξε την κατηγορία των ρεκόρ που σε ενδιαφέρει και σε εξιτάρει περισσότερο» σε συμβουλεύει ο Ashrita Furman, ο οποίος έχει σπάσει πάνω από 270 ρεκόρ Γκίνες από το 1979 μέχρι και σήμερα (τσέκαρε το guinnessworldrecords.com). 
Σώσε τον πλανήτη 
Μπορείς να παλέψεις για τα δικαιώματα την γκρίζας αρκούδας στον πλανήτη, τη διάσωση του λευκού λέοντος στην Αφρική, την προστασία των θάμνων στις μογγολικές στέπες ή απλώς να λάβεις μέρος στην εθελοντική ομάδα αναδάσωσης, η οποία βρίσκεται στη γειτονιά σου. Υπάρχουν πολλές τέτοιες κινήσεις, οι οποίες ξεκινούν από το Διαδίκτυο (μία από αυτές θα βρεις και στο anadasosi-tora.gr).
Βρες τις ρίζες σου
Αν ανακαλύψεις τις ρίζες σου στα βάθη των αιώνων και των προπάππων σου, θα νιώσεις πληρότητα, αυτογνωσία και ταυτόχρονα θα αφήσεις ένα μελλοντικό έργο για κάθε απόγονό σου, το οποίο θα ενώσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, με τέτοιον τρόπο όπου ο θάνατος θα φαίνεται λιγότερο τρομακτικός. Αν ο αγώνας με τα ληξιαρχεία και τα μητρώα αρένων σου φαίνονται βουνό, τσέκαρε και μερικές σε σελίδες του Διαδικτύου (όπως genealogy.com και ancestry.com), οι οποίες θα κάνουν την αναζήτησή σου παιχνιδάκι.  
Δώρισε ζωή 
Η απόλυτη μεταθανάτια προσφορά που μπορεί και σένα να σου χαρίσει λίγο από την αθανασία είναι η δωρεά οργάνων. Δύο είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνεις: αρχικά να ενημερώσεις τους συγγενείς και τους φίλους σου και στη συνέχεια να υπογράψεις μία υπεύθυνη δήλωση προς τις πανεπιστημιακές ιατρικές σχολές. Χαρίζοντας ζωής σε κάποιον ακόμη και μετά το θάνατό σου δεν μπορεί να αποτελεί κάτι άλλο πέρα από τη συνέχειά σου. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου