Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

"Μίνι" κούρεμα σε όλα τα Ταμεία - Αύριο οι Συντεχνίες στον Αναστασιάδη


Την πρόταση της κυβέρνησης για τα Ταμεία Προνοίας παρέδωσε ο Υπουργός Οικονομικών στις Συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ. Στο τέλος θα υπάρξει ένα "μίνι" κούρεμα. Αύριο συνάντηση ΣΕΚ και ΠΕΟ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Η πρόταση της Κυβέρνησης προνοεί τα Ταμεία Προνοίας Λαϊκής και Κύπρου θα τύχουν αρχικά το κούρεμα που τελικώς θα έχουν οι καταθέσεις της Τράπεζας Κύπρου και παράλληλα παραδόθηκε στις Συντεχνίες ένα συμπληρωματικό σχέδιο με συγκεκριμένη μορφή που θα κατοχυρώνει ένα μέρος του ποσού που θα κουρευτεί. Το τελικό ποσοστό "κουρέματος" των Ταμείων Προνοίας θα καθοριστεί μέσα από τον διάλογο. 
Το κλίμα με βάση τις δηλώσεις των ηγεσιών της ΣΕΚ και της ΠΕΟ φαίνεται πως ήταν καλό και πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο. 
Πάντως ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης ζήτησε κάποια Ταμεία Πρόνοιας ορισμένων κοινωνικών Ομάδων θα πρέπει να τύχουν της εγγύησης της Κυβέρνησης για το 100%. 
Ο ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωησέως ανέφερε ότι η τρόικα φαίνεται πως είναι ενήμερη για το τελικό προσχέδιο της κυβέρνησης για Ταμεία Προνοίας και μάλιστα συμφωνεί με την κυβερνητική θέση 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου