Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να περιορίσουμε τη ζάχαρη στη διατροφή των παιδιών!


Πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να περιορίσουμε τη ζάχαρη στη διατροφή των παιδιών!Ζάχαρη... πολλοί μύθοι αλλά και πολλές αλήθειες για την αγαπημένη ουσία που – επιστημονικά- μας κάνει και νιώθουμε χαρούμενοι!
Στην παιδική διατροφή όλα επιτρέπονται αλλά πάντα με μέτρο για σωστή υγεία. Διαβάστε, σύμφωνα με τους ειδικούς του iatronet , πέντε λόγους για τους οποίους πρέπει να περιορίσουμε τη ζάχαρη στη διατροφή των παιδιών!
• Η ζάχαρη δίνει 'κενές θερμίδες' στο παιδί, δηλαδή θερμίδες χωρίς άλλα θρεπτικά συστατικά, ούτε βιταμίνες, ούτε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ούτε φυτικές ίνες, ούτε πρωτεΐνες, ενώ ταυτόχρονα δεν το χορταίνει.
• Η ζάχαρη διαθέτει μια εκπληκτική ικανότητα καταστρέφοντας το σμάλτο των δοντιών, να προκαλεί τερηδόνα και άλλα οδοντικά προβλήματα στα παιδιά. H διαδικασία που οδηγεί στην καταστροφή της αδαμαντίνης ξεκινά 20 λεπτά από τη στιγμή που το παιδί καταναλώσει κάποιο γλυκό ή γενικά τρόφιμο πλούσιο σε ζάχαρη.
• Τροφές με υψηλό ποσοστό ζάχαρης (γλυκά, σοκολάτες, μπισκότα, κέικ) περιέχουν συνήθως και πολύ υψηλό ποσοστό κορεσμένων λιπαρών, τα οποία προσθέτουν επιπλέον κιλά και αυξάνουν τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη ή και καρδιοπαθειών στο μέλλον.
• Οι υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης μετατρέπονται σε λίπος. Μια διατροφή με πολλά σάκχαρα έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και το διαβήτη τύπου 2.
• Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι επιπλέον θερμίδες από τη ζάχαρη εκτοπίζουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή του παιδιού.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου