Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Χαμός στον Οργανισμό – Σπάζουν γραμμάτια! (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)



Ο πανικός που προκλήθηκε από φήμες ότι θα γίνει καθολικό κούρεμα σε όλες τις καταθέσεις, δεν κόπασε ούτε μετά από τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, του Συνεργατισμού και της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου…


Γύρω στις 13:40, στα γραφεία του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης στη Θεμιστοκλή Δέρβη επικρατούσε χαμός (οι φωτογραφίες που παρουσιάζουμε λήφθηκαν γύρω στη 1:00 το μεσημέρι). 
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το 24Hεκατοντάδες κόσμου στο άκουσμα των ανεπιβεβαίωτων φημών έσπευσαν στο κτήριο που στεγάζεται το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα προκειμένου να περισώσουν ό,τι μπορούν.
Πολλοί, λοιπόν, αξιοποιούσαν το δικαίωμά τους για ανάληψη 300 ευρώ (βλ. όριο), ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που είτε "έσπαζαν" τα γραμμάτιά τους (σ.σ. προφανώς όχι σε μετρητά, αλλά τα διαχώριζαν), είτε μετέφεραν ποσά και στα παιδιά τους για να γλυτώσουν από ένα ενδεχόμενο κούρεμα.
Αυτή η εικόνα υφίστατο μέχρι και τη 1:40 το μεσημέρι, όπως σημειώσαμε, ενώ υπάλληλος του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης μας ανέφερε ότι υπήρχαν ακόμη 200 άτομα έξω από το κτήριο που περίμεναν για να εξυπηρετηθούν.


Για κάποιους είναι παράλογο να δίνεται σημασία στις φήμες, ωστόσο, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. «Ή εμπιστοσύνη του κόσμου έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα και είναι λογικό να αντιδρά έτσι…» μας ανέφερε άτομο που βιώνει από κοντά την κατάσταση.
 Σημειώνεται ότι οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το ρεπορτάζ λήφθηκαν γύρω στη 1:00 το μεσημέρι

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου