Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Με συνταγή… Ανόρθωσης


Την περασμένη Κυριακή, ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε τη σπουδαιότερης σημασίας νίκη, αφήνοντας την Ανόρθωση στο -6, έξι στροφές πριν από την αυλαία. Φυσιολογικά έγινε το σούπερ φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο οι επίδοξοι πρωταθλητές έχουν σήμερα μπροστά τους ακόμα μια πρόκληση τίτλου. Απέναντι στην αιώνια αντίπαλο Ομόνοια, θα επιζητήσουν ακόμα ένα τρίποντο, το ένατο στη σειρά και αν τα καταφέρουν θα διατηρήσουν ή και θα αυξήσουν τη διαφορά τους από τη 2η θέση, καθώς η Ανόρθωση δοκιμάζεται με την ΑΕΚ. Έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα δεδομένα, κάθε νίκη για τον ΑΠΟΕΛ είναι και ένα βήμα προς τον τίτλο, ενώ την ίδια στιγμή η πίεση προς το στρατόπεδο της Ανόρθωσης μεγαλώνει.
Βεβαίως, το σημερινό (16:00) ματς σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο. Η Ομόνοια είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να έχει βαθμολογικό κέρδος και στα δύο παιγνίδια με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Το ίδιο ισχύει και για τους «γαλαζοκίτρινους», αλλά αντιμετωπίζουν το παιγνίδι με μεγάλη σοβαρότητα, έχοντας συγκρατημένη αισιοδοξία. Άπαντες πιστεύουν στη νίκη, αλλά πρέπει να το δείξουν και στον αγωνιστικό χώρο, όπως έκαναν και την περασμένη εβδομάδα.

Με την ίδια συνταγή
Όσον αφορά στον τρόπο που θα προσπαθήσει η ομάδα του Γιοβάνοβιτς να πάρει τη νίκη, θα είναι παρόμοια με τη συνταγή της περασμένης εβδομάδας. Άλλωστε, μετά από μια τέτοια επιτυχία, δεν μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα. Τόσο σε σύστημα, όσο και σε πρόσωπα. Το μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με την επιλογή τερματοφύλακα, αφού ο Πάρντο εξέτισε την ποινή του και έχει δικαίωμα συμμετοχής, τη στιγμή που ο Διονύσης Χιώτης στα τελευταία τρία ματς είχε πολύ καλή παρουσία. Απ’ εκεί και πέρα, τα πράγματα λίγο-πολύ θα είναι όπως και την περασμένη εβδομάδα. Στην άμυνα οι Ολιβέιρα και Μπόρδα θα διατηρηθούν στα στόπερ, με τους Σέρτζιο και Κλουκόφσκι στα άκρα. Νούνο Μοράις και Αλέξανδρος Τζιόλης εκτός απρόοπτου θα αποτελέσουν το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Μπέκμαν λίγο πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο. Βεβαίως, θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Πίντο, είτε αντί του Τζιόλη, είτε αντί του Μπέκμαν. Στην επίθεση οι Χαραλαμπίδης, Μαντούκα και Μπιτόν δύσκολα θα χάσουν τη θέση τους.
Σημειώνεται πως πέραν του μόνιμα τραυματία Αντόρνο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει να αντιμετωπίσει αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός αποστολής έμειναν επίσης για λόγους τακτικής οι Ζουέλα, Αντωνιάδης και Μάριος Ηλία, ενώ σήμερα θα κοπούν άλλοι δύο, καθώς στην αποστολή μετέχουν 20 ποδοσφαιριστές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου