Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

H μαρτυρία των παρευρισκομένων για το συμβάν με το γάτο στο «Στέκι του Κωστή»



Σας γράφω για να παραπονεθώ για ένα συμβάν που έγινε το βράδυ της Παρασκευής 26/7/2013 σε πολύ γνωστή ταβέρνα στην Πλατεία της Αγλαντζιάς ονομαζόμενη «το Στέκι του Κωστή».
Είχαμε κάνει κράτηση για 10 άτομα στη συγκεκριμένη ταβέρνα και όταν φτάσαμε εκεί η ώρα 21:00 ήμασταν αρχικά 6 άτομα. Πριν καθίσουμε στο τραπέζι μας παρατήρησα ότι υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός γάτων γύρω από τα τραπέζια. Τα πλείστα γατάκια ήταν νεογέννητα περίπου ενός μηνός και είχα παρατηρήσει και δύο γάτες μεγάλου μεγέθους πιθανόν οι μητέρες τους. Τα γατάκια πλησίαζαν τα τραπέζια με την προϋπόθεση ότι θα τους δινόταν φαγητό. Δεν ήταν γεμάτα τα τραπέζια εκείνη τη νύκτα αλλά θα υπήρχαν σίγουρα γύρω στα 25-30 άτομα. Σε μια στιγμή είχα παρατηρήσει όπως πλησίαζα το τραπέζι μας για να καθίσω, το οποίο ήταν στην άκρη της πλατείας, ότι ένα από τα γατάκια, πορτοκαλί και άσπρο χρώμα είχε ανεβεί σε ένα από τα κεντρικότερα τραπέζια δίπλα από ένα τραπέζι με δύο κοπέλες. Τότε ο ιδιοκτήτης, ένας κύριος γύρω στα 65 χρονών ο οποίος φορούσε μαύρη φανέλα και κρατούσε ένα ξύλινο μπαστούνι σηκώθηκε βιαστικά από το τραπέζι που καθόταν και κτύπησε σε αυτό το γατάκι με το μπαστούνι του. Το γατάκι έπεσε από το τραπέζι και δεν μπορούσε να φύγει από εκείνο το σημείο γιατί ο σπόνδυλος του είχε σπάσει από το κτύπημα του μπαστουνιού. Οι δύο κοπέλες που κάθονταν στο τραπέζι δίπλα τε εκφώνησαν «σταμάτα, είναι κρίμα» και αυτός απάντησε «βγήκε επάνω στο τραπέζι». Το γατάκι σπαρταρούσε στο έδαφος προσπαθώντας ανεπιτυχώς να σταθεί στα πόδια του και να φύγει ώσπου ο ιδιοκτήτης το έσπρωξε βίαια μακριά με το μπαστούνι του. Εγώ μπορούσα να καταλάβω ότι το γατάκι είχε πάθει μεγάλη ζημιά γιατί σπαρταρούσε στο έδαφος, προσπαθώντας να φύγει, σέρνοντας το μικρό του κορμί χωρίς έλεγχο στην κατεύθυνση που προσπαθούσε να τρέξει και ανίκανο να σταθεί στα πόδια του. Η μητέρα του έτρεξε προς αυτό μυρίζοντας το προσπαθώντας να καταλάβει τι είχε πάθει αλλά το πλησίασε ένας σερβιτόρος αρχίζοντας να το κλωτσάει για να το απομακρύνει από τον χώρο αφού αυτό ήταν ανίκανο να τρέξει μακριά. Μετά από 4 κλωτσιές το απομάκρυνε από το χώρο των τραπεζιών κλωτσώντας το κάτω από ένα αυτοκίνητο.
Εγώ και η σύζυγος μου μετά από αυτό το απάνθρωπο συμβάν που είχαμε βιώσει αναφέραμε στους φίλους μας ότι έπρεπε να φύγουμε από αυτή τη ταβέρνα γιατί ο ιδιοκτήτης είναι απάνθρωπος και εξάσκησε βία σκοτώνοντας ένα γατάκι.
Την επομένη μέρα, μετά από κατάθεση μου στον αστυνομικό σταθμό Λυκαβητού για το συμβάν μας ενημέρωσαν οι φίλοι μας ότι ο ιδιοκτήτης συνέχισε και μετά που είχαμε φύγει να καταδιώκει τους γάτους με το μπαστούνι του.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kai giati kaneis den ton stamatise?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΟΣΑΣΤΑΝ ΘΕΑΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΜΒΑΝ????ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ??? ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ..ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ....ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΤΡΑΝΕ..ΤΟ ΟΤΙ ΦΥΓΑΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ...ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΕΚΕΙ...ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ 21 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΨΥΧΩΝ!!!!

Ανώνυμος είπε...

PEDIA POY KSERETE POS THA ANTIDROYSE STOYS ANTHRWPOYS AYTOYS O GEROS MPOREI NA TOYS KTIPOYSE K AYTOYS ME TO MPASTOYNI AS SKEFTOYME K LIGO LOGIKOTERA NOMIZO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ego pantos den polipistevo.poli parastatiki i perigrafi tou pelati.espase i spondiliki stili tou gatou me ena ktipima me mpastouni.o bruce lee itan?kai ate na pistepso oti einai toso apanthropos.einai kai toso vlakas na kanei afta pou lene mprosta se toso kosmo?tous pelates tou?

Ανώνυμος είπε...

Afou agapas ta zoa toso poly giati den sikothikes na pis kati tou tavernieri h na voithisis to gataki? afou ides na to kani afto giati den voithises ta alla gatakia? Na ta parete apo eki h mexri k simera na ta parete se ena katafigia zown? Den mas paratate leo go? zoofiloi isaste eseis h koutsombolides?

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή που έγραψες τέτοιο ποστ αντί να χυμήξεις στον ιδιοκτήτη να τον αρχίσεις στις κλωτσιές!
Είσαι κι εσύ μια από τα ίδια... μη μας μιλάς λοιπον για συμπόνοια στο ζωο... χεστηκες όπως και οι άλλοι πελάτες του μαγαζιού!

mary είπε...

Molis ida sto fb gia to simvan i prwti megali mou aporeia itan oi pelates , ti ekanan ? tipota, itan sto idio ergo theates , vlepontas mprosta sou na ginete ena egklima ti ekanes ? emines kollimenos stin karekla ke sinexises na trws ta souvlakia sou na gemisis to stomaxi sou? den ekanes emeto vlepontas afti tin skini? pistevw oi pelates to idio aprages tha itan an vromogeros xtipouse ena paidi,eisaste oloi oi parevriskomenoi theates ... sinenoxoi sto egklima

Ανώνυμος είπε...

Ναι...αλλη δουλεια δεν εχει να κανει ο κοσμος απο το να ριχνει ταχα λασπη σε "ευγενεις" επιχειρηματιες...Ανωνυμα φιλαρακια της παρπυσας ταβερνας τηε βουτηγμενης στο αθωο αιμα (μαρτυριες λενε πως συχνα πυκνα ο "πολιτισμενος" συζυγος πατερας παππους κερναγε σουβλακια με φαρμακι τα δυστυχα ζωα) σκεφτειτε πως η υποθεση θα προχωρησει.Συμφωνα με το νομο 4039 περι κακοποιησης θα πληρωσει.Και θα φροντισουμε ολοι για αυτο..Αγαπω τα ζωα σημαινει αγαπω τη ζωη σε ολες της τις εκφρασεις.Σημαινει πολιτισμος που οταν δεν εμπνεεται...επιβαλλεται κυριοι.Ορθα κοφτα.Ματινα Ανδρεου

Helena Erotokritou είπε...

Να γινει επισημη καταγγελια μεσω της ευρωπαικης ενωσης. Να δουμε αν θα συνεχισουν οι κυπριοι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ πολιτες να μεταχειρίζονται έτσι τα ανυπερασπτιστα ζωα. Να πληρωσει ΝΑΙ. Αλλα οχι με χρηματικο προστιμο. Να πληρωσει οπως αξιζει σε καποιον απανθρωπο αξεστο χωριατη. Παντως με τετοια δημοσιοτητα νομιζω ηδη αρχισε να πληρωνει. Αραγε συνεχιζει να εχει την πελατια που ειχε προηγουμενως? ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ.

AnnaMaria είπε...

Διαβασαμε για το περιστατικό στην Ελλάδα και σοκαριστηκαμε. Συγχαρηρηρια στην κυρια που παρα τον αρχικο της δισταγμό, βγηκε και μιλησε εστω και καθυστερημενα. Ελπιζω να ακολουθησουν κι αλλοι το παράδειγμα της. Λυπαμαι αφανταστα που οι πελατες δεν ευπευσαν να σταματησουν αυτόν τον φονιά απο το εγκλημα που διέπραττε, αλλά ποτέ δεν ειναι αργα για να πληρωσει ο εγκληματιας για την αποτρόπαιη πραξη του. Οι φιλοζωικοι και αστυνομικοι φορεις της Κυπρου θα πρεπει να ζητησουν την ποινικη διωξη του επιχειρηματία. Οι Κύπριοι θα πρεπει να μποικοτάρουν την επιχειρηση του. Ο κοσμος και οι επιχειρηματιες θα πρεπει να καταλαβουν πως η ανεχεια προς αναλογα περιστατικά δεν υφισταται πλεον. Ο κοσμος μιλαει, καταγγελει, ζητά το δικαιο..

AnnaMaria είπε...

To γατακι στη φωτό, ειναι το γατακι του περιστατικου;

Ανώνυμος είπε...

milame gia ena mikro zwaki. an o en logw "kyrios" to xtypise me olo tou to menos eimai sigourh o,ti oxi apla t espase tn spondiliki sthlh alla tou tin ekana smparalia. Episis otan kapoios einai toso axrhstos k exei toso misos gia ta zwa xestike an 8a ton doun oi pellates t. o idios anoi3e tn lakko t k parasyrei k pollous allous mazi t. to magazi t einai teleiwmeno kalws h kakws

Ανώνυμος είπε...

Όλοι εσείς που νοιώθετε συμπόνια για το γατάκι και κατακρίνετε το όλο σκηνικό, να υποθέσω ότι έχετε επιλεκτική ευαισθησία μιας και αν τρώτε άλλα ζώα που άλλοι τα σφάζουν ίσως και με χειρότερους τρόπους από ότι αποτελείωσε ο ελεεινός ταβερνιάρης το άμοιρο ζωντανό δεν είστε ανώτεροι από αυτόν επειδή άλλοι κάνουν την βρομοδουλειά και εσείς απλά τα τρώτε άρα είστε αγγελούδια.. φιλόζωοι της πλάκας αυτό είστε και μεγάλοι υποκριτές!

Ανώνυμος είπε...

oi touton epsatziepsan to tzai ekortosen nourom... to allon efkale psofo

Ανώνυμος είπε...

Nομίζω ότι θα είναι αυτονόητη η απάντηση σε κάποιο με μια στοιχειώδη λογική αλλά θα σε βοηθήσω. Άλλο το κυνήγι (δεν είμαι κυνηγός) και η σφαγή με κάποιους κανόνες (στιγμιαίος θάνατος) για τροφή και άλλο η άσκοπη, αδικαιολόγητη, βάναυση κακοποίηση ενός ζωντανού με αποτέλεσμα τον βασανιστικό θάνατο. Το κατάλαβες τώρα η ακόμα τα εξισώνεις;

panagiota@ είπε...

auto to sinvan ine aparadekto gia tin kypro mas. i kypros os gnoston ine mia megali agkalia gia ta mikra zwakia!!! ntropi gia tous anthropous p vroskontan eki ke parakolouthosan auto to frikto theama!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι κάθεσαι και του /της απαντάς.. έχει πρόβλημα! Δεν ξέρει να ξεχωρίζει το Α απο το Ω! Χαρά στην υπομονή σου!

Ανώνυμος είπε...

Εχεις πρόβλημα να το κοιτάξεις! Κάνε και μια στείρωση, να αφανιστεί το μικρόβιο δεν χρειάζεται να διαιωνίζεται!

Kostas είπε...

όσοι ανώνυμοι (τί σύμπτωση) σπεύδουν να καταδικάσουν την κυρία που έκανε επίσημη καταγγελία επειδή δε βούτηξε κι εκείνη ένα μπαστούνι να αρχίσει να βαράει τον εγκληματία ιδιοκτήτη (να γίνει σαν τα μούτρα του δηλαδή) είναι κατά τη γνώμη μου ή εντελώς υποκριτές, ή τα λένε πάνω στην αγανάκτησή τους για το έγκλημα. Αν έκανε κάτι τέτοιο στο τέλος θα έβρισκε και τον μπελά της. Πολύ σωστά είχε τα @@ και έκανε και καταγγελία και κοινοποίηση στο ιντερνετ. Τώρα είναι που δε γλυτώνει ο άχρηστος και θα πληρώσει για την απανθρωπιά του.

Petros είπε...

Είναι πολύ θλιβερό το συμβάν, αλλά είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εκτέθηκε τόσο πολύ και προβλήθηκε στα μέσα ώστε το μήνυμα να γίνει πολλαπλός αποδέκτης σε όλους. Το θλιβερό ότι ένα ζωάκι έχασε την ζωή του λόγω του βαρβαρισμού ενός ανθρώπου είναι κάτι που το συναντάμε σχεδόν καθημερινά στην Κύπρο του σήμερα, το θέμα είναι ότι από δω και μπρος όλοι μας από όποια θέση και να κατέχουμε να αντιδρούμε πλέον σε τέτοια περιστατικά αχρείαστης βίας. Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να συνυπάρχουμε με τα ενδημικά είδη στον περιβάλλοντα χώρο. Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι οι γάτοι στον συγκεκριμένο χώρο εστίασης αλλά και γενικά είναι εστία μόλυνσης. Η πρόθεση του ιδιοκτήτη να «διώξει» το ζώο από το χώρο εστίασης για μένα δεν ήταν καταδικαστέα. Αυτό που καταδικάζω είναι τον τρόπο και το μένος που είχε προς ένα ανυπεράσπιστο ζωντανό που από ότι αντιλαμβάνομαι ήταν βρέφος και που τελικά το τραυμάτισε ανεπανόρθωτα και το σκότωσε. Υπάρχουν φυσικοί και αβλαβείς τρόποι που θα μπορούσαν οι εστιάτορες να απομακρύνουν τα αδέσποτα ζώα και οφείλουν από την στιγμή που η επιχείρηση τους δραστηριοποιείται σε υπαίθριο χώρο να αναπτύξουν φυσικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου και όχι να καταλήγουν στην ωμή και βάρβαρη βία εναντίο τους.

Δημοσίευση σχολίου