Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Πόσα εκατοστά είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες το μέσο ανδρικό μόριο

Πόσα εκατοστά είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες το μέσο ανδρικό μόριο
Περίπου 1.661 άνδρες συμμετείχαν στην τελευταία έρευνα που έγινε προκειμένου να υπολογιστεί το μέσο μέγεθος του ανδρικού πέους σε στύση.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου 2013, στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine, το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να αλλάζει σε σχέση με ό,τι έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα. Το μέγεθος του ανδρικού πέους έχει αποτελέσει το αντικείμενο πολλών επιστημονικών ερευνών, αστικών μύθων και... spam e-mails. Για πάρα πολλούς άνδρες, η ιδέα του να μη μετρήσουν το μήκος του πέους τους (και ειδικά αν το αποτέλεσμα που προκύψει δεν είναι ικανοποιητικό) είναι ιδιαίτερα αγχωτική.
Ωστόσο, το αν τελικά μετράει το μέγεθος για την ικανοποίηση των σεξουαλικών συντρόφων είναι μεγάλο θέμα συζήτησης. Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι γυναίκες που βιώνουν κολπικό οργασμό έχουν τη... βοήθεια συντρόφων με πέος μεγέθους άνω του μετρίου.
Άλλοι ισχυρίζονται ότι το μεγαλύτερο δεν είναι πάντα το καλύτερο. Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι το ιδανικό μέγεθος του πέους εξαρτάται από το ύψος του ατόμου, ενώ μια άλλη έδειξε ότι το πάχος μετράει περισσότερο από το μήκος για τις περισσότερες γυναίκες. Στην παρούσα ωστόσο έρευνα το μέσο μέγεθος μετρήθηκε στα 12,2 εκατοστά.
Η Ντέμπυ Χέρμπενικ ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, και οι συνάδελφοί της ζήτησαν από 1.661 άνδρες να μετρήσουν το πέος τους –το μήκος και το πλάτος του πέους τους- όταν είναι σε στύση, για να δουν αν «χωράνε» σε ένα συγκεκριμένο προφυλακτικό. Τα δεδομένα τα καταχώρησαν μέσω διαδικτύου.
Όπως ήταν φυσιολογικό, οι απαντήσεις περιλάμβαναν όλα τα μεγέθη πέους, με το μικρότερο να φτάνει τα 4 εκατοστά σε μήκος και το μεγαλύτερο τα 26 εκατοστά σε μήκος. Το μέσο πέος εντοπίστηκε στα 12,2 εκατοστά.
Επιπρόσθετα, δεν βρίσκονταν όλα τα πέη στον ίδιο βαθμό στύσης. Διαφορετικές μέθοδοι επίτευξης στύσης οδηγούν και σε διαφορετικό επίπεδο στύσης, άρα και σε διαφορετικά αποτελέσματα σε ό, τι αφορά το μήκος και το πάχος. Για παράδειγμα, άνδρες που ήρθαν σε στύση με στοματικό έρωτα πέτυχαν μεγαλύτερη στύση από άνδρες που ήρθαν σε στύση μόνοι τους. Επίσης, όπως τονίζει η Debby Herbenick, οι άνδρες που είχαν μεγαλύτερο πέος ήταν αυτοί που είχαν έρθει σε στύση με στοματικό έρωτα.
«Δε γνωρίζουμε αν ο στοματικός έρωτας προκαλεί μεγαλύτερη στύση ή αν οι άνδρες που έχουν μεγαλύτερο πέος είναι αυτοί που έχουν περισσότερη ανάγκη το στοματικό έρωτα», είπε η Χέρμπενικ στο περιοδικό LiveScience.
Τέλος, η έρευνα δείχνει πως η φυλή, όπως και άλλα χαρακτηριστικά ενός άνδρα, δεν έχουν τόση σημασία για το μέγεθος του πέους τους. Σε επόμενη έρευνά της η Ντέμου Χέρμπενικ θα μελετήσει τα γυναικεία γεννητικά όργανα, καθώς και αυτά «διαφέρουν σε μέγεθος και χαρακτηριστικά μεταξύ τους», όπως και τα ανδρικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου